Отварање манифестације спортски дани Економског факултета у Суботици

 

Суботица, 29. мај 2021. - На теренима Спортског центра „Јанко Пејановић” на Палићу, јуче су отворени традиционални спортски дани Економског факултета у Суботици на којима ће се око 250 бивших и садашњих студената тог факултета такмичити у одбојци, кошарци, баскету, рукомету и фудбалу. Организатори манифестације су Студентски парламент Економског факултета у Суботици и Организација студената Економског факултета.

Присутнима на отварању ове тродневне манифестације обратили су се покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, покрајински секретар за спорт и омладину, Дане Баста, и градоначелник Суботице, Стеван Бакић. 

Покрајински секретар Иванишевић је рекао да има једну жељу, а то је да студенти након завршетка Економског факултета остану у Суботици јер је то, како је навео, будућност и привреде и туризма.

„Уживајте и у Суботици, обиђите цео град, немојте само да будете на Палићу. Суботица је туристички бисер који има ствари које нико у Србији нема, а то су Суботичка синагога, Градска кућа, на крају крајева и Економски факултет има седиште у Суботици, а не у Новом Саду, то морам да вас подсетим. У сваком случају, Суботица јесте важан центар“, нагласио је покрајински секретар Иванишевић, пожелевши студентима много среће, мало повреда и много љубави.

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста навео је да је један од приоритета Покрајинског секретаријата за спорт и омладину подршка омладинској политици, подршка младим и талентованим људима који имају велики потенцијал да буду још амбициознији и да својим енергијама, новим идејама помогну нашем друштву да напредује из дана у дан. 

„Поред учења, сваком младом човеку потребно је и бављење спортом. Спорт као саставни део живота чини да се боље осећамо, да смо задовољнији и да кроз спорт јачамо самопоуздање, самодисциплину, одговорност и толеранцију. Догађаји попут спортских дана треба да буду круна спортског академског живота, али и могућност за дружење, размену искустава, уживање и фер такмичење“, истакао је секретар Баста.

Градоначелник Бакић је рекао да је Економски факултет током протеклих 60година постао један од симбола овог града, да је сваки Суботичанин поносан на традицију и углед ове високошколске установе и да је део те традиције постао и спортски дан који повезује студенте на најбољи начин, јача тимски и такмичарски дух и подстиче здраве стилове живота и заједништво. 

„Студентско искуство чине библиотеке, читаонице и амфитеатри али и културни, спортски и забавни садржаји које Суботица пружа на најквалитетнији начин. Данас смо окупљени око спорта, на теренима који су до пре три године били потпунозапуштени и неупотребљиви, док  данас представљају капацитете у складу са свим спортским стандардима“, истакао је Бакић. То су резултати политике коју Град Суботица води од 2016. године, нагласио је Бакић и додао да се најбољом сарадњом између републичке, покрајинске и градске власти унапређује све оно што чини квалитетан студентски живот.

„Тако се реализују и велики капитални пројекти, попут најсавременијег студентског одмаралишта чији завршетак очекујемо следеће године, али које ће већ сада бити домаћин студентима суботичког Економског факултета са одељења у Новом Саду и Бујановцу. Студентски стандард и студентски спорт имаће увек пуну подршку Града Суботице. Желим вам успешан спортски дан, свим екипама такмичарску срећу и пре свега лепо и незаборавно дружење на нашем лепом Палићу“, рекао је градоначелник  Бакић.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates