Секретар Иванишевић са Балканском алијансом хотелских асоцијација БАХА о Србији и АП Војводини као саставном делу јединствене дестинације - Балкан

 

Нови Сад, 19. мај 2021. - Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, састао се данас са генералним секретаром Балканске алијансе хотелских асоцијација БАХА, Бранком Кривокапићем, са којим је овом том приликом разговарао о раду и активитету Алијансе, о искуствима, конференцијама, као и о плановима у наредном периоду у текућој години.

Учесници састанка били су и помоћник покрајинског секретара за област туризма, Милан Јарић, и председник Удружења грађана ,,Љубав и вино као стил живота" из Суботице, Александар Токовић.

Иванишевић је упознат са радом Алијансе, као и поменутог удружења, а разговор је текао у правцу креирања заједничких активности, посебно у области промоције и представљања рада Секретаријата у домену туризма кроз садржаје Алијансе БАХА, заједничког организовања и учешћа на тематским и међународним скупвовима.

Он је истакао да је веома важно заједнички наступати и тежити ка интензивирању сарадње у наредном периоду, са циљем што боље и адекватније презентације и туристичког пласмана Србије, са посебним акцентом на АП Војводину, и на региону као јединственом туристичком простору и својевсрном бренду на међнародној туристичкој мапи и светском туристичком тржишту.

Иванишевић је додао да би саветодавна улога асоцијације са оваквим капацитетом била добродошла у оквиру креирања нове покрајинске стратегије развоја туризма.

Алијанса БАХА (енг. Balkan Alliance of Hotel Associations – BAHA), основана је на иницијативу Македонске асоцијације хотела (HOTAM), Удружења хотелијера Бугарске (BAHA) и Удружења хотелијера Србије (HORES) 2005. године на Охриду. Од 2016. године Београд је седиште асоцијације, а оснивачи Балканске асоцијације хотелијера су удружења хотелско угоститељске привреде Србије, Македоније, Бугарске, Федерације Босне и Херцеговине, Црне Горе и Албаније. 

Сама Алијанса јесте резултат тежње хотелијера и ресторатера са Балкана да уклоне све препреке, умреже се и тиме обезбеде хармонизацију услова и критеријума пословања, пре свега у домену фискалне политике.

Кривокапић је говорио и о пројектима који су у току, а који се тичу брендирања дестинација у региону, те да је у погледу ефикасног и успешног спровођења свих планираних пројеката веома важан континуитет који управо Алијанса БАХА има. Он се дотакао и сајамске индустрије и планског приступа креирању туристичке структуре АП Војводине.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates