Разговори са представницима Општине Нова Црња: Велики потенцијал у развоју ловног туризма у Средњебанатском округу

Нови Сад, 14. мај 2021. - ,,Развојна шанса за унапређење ловног туризма у АП Војводини, генерише како нову вредност овог значајног вида туризма, тако и подразумева туристичко путовање које гравитира ка природи, односно окружењу које је наменски обликовано за лов. Поред тога што је лов неопходност, спорт, активност, он је такође и туристичка, али и привредна делатност, а територија општине Нова Црња далеко предњачи у томе, с обзиром да има једно од богатијих ловишта које јесте веома популарно и код страних посетилаца“, рекао је покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, приликом сусрета са представницима Општине Нова Црња, са којима се састао како би разговарао управо о потенцијалима овог вида туризма и могућностима за интензивирање сарадње ове Општине са ресорним Секретаријатом у погледу ловног туризма у Средњебанатском округу, а самим тим и у читавој АП Војводини.

Секретар Иванишевић је разговарао овом приликом са председником Скупштине општине Нова Црња, Анамаријом Лекин, и са покрајинским послаником, Дејаном Панићем, а у присуству помоћника покрајинског секретара за област туризма, Милана Јарића.

Истакнуто је да у сваком насељу Општине Нова Црња постоје ловачка удружења која окупљају појединачно до стотину ловаца, док Општина поред свог атара који погодује ловним активностима, има и шуму ,,Коштанац“ у близини села Војвода Степа, коју посећују бројни ловци из иностранства.

Као што је већ поменуто, Покрајински секретаријат за привреду и туризам ће настојати да ради на унапређењу и развоју, те популарисању готово свих видова туризма који су заступљени на територији АП Војводине.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates