Отворен први дигитални Сајам предузетништва на Новосадском сајму

 

Нови Сад, 22. април 2021. – У Конгресном центру ,,Мастер“ на Новосадском сајму данас је уприличено свечано отварање првог дигиталног Сајма предузетништва Војводине, који се ове године одржава 22. и 23. априла на платформи ExpoOnline.rs. Сајам је отворио покрајински секретар за привреду и туризам,  др Ненад Иванишевић, а на отварању су се обратили и председник Привредне коморе Војводине, Бошко Вучуревић, као и генерални директор Новосадског сајма, мр Слободан Цветковић.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам и Новосадски сајам, свесни важности промоције и јачања предузетништва, заједно, удружујући знање и капацитете, дефинисали су концепт и реализовали овај Сајам у виртуелном окружењу са циљем да се привредници упознају, успоставе контакт, размене идеје, уговоре послове, пронађу потенцијалне инвеститоре, кориснике, дистрибутере, иноваторе.

Сајам предузетништва је свакако и прилика да се добију информације о актуелним подстицајним мерама Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, као и мерама фондова и других организација, а које су намењене за помоћ микро, малим и средњим предузећима.

,,Брзи и ефикасни договори око реализације Сајма предузетништва са Новосадским сајмом и Привредном комором Војводине јасно показују опредељење свих нас и да у овој тешкој ситуацији ништа не може да заустави предузентнички дух, нити нас који желимо да помогнемо предузетницима“, рекао је секретар Иванишевић, истакавши да је на актуелне конкурсе из области привреде и туризма стигло преко 2.000 пријава.

Он се осврнуо и на подстицајне мере Секретаријата у наредном периоду, тачније на расписивање конкурса намењених запошљавању 5. маја 2021. године у укупном износу од 42 милиона динара за ново запошљавање, самозапошљавање, као и за јавне радове, након чега ће бити расписан и конкурси за женско предузетништво, као и за уметничке и старе занате.

Председник ПКВ-а Бошко Вучуревић је рекао да је сегмент предузетништва од изузетног значаја за домаћу привреду, додавши да се оваквим и сличним активностима унапређује привреда, док и сама Комора остаје место окупљања привредника.

Генерални директор Сајма, мр Цветковић је истакао да је пандемијом корона вируса посебно угрожена сајамска индустрија, те да је пословање у овој делатности у проблему. Међутим, својом проактивношћу, Новосадски сајам је креирао сопствену дигиталну платформу која је умногоме омогућила одржавање манифестација, али и да остану у контакту са излагачима и заинтересованим странама.

Сајам окупља више од четрдесет излагача из различитих сектора привреде, а у оквиру осам панела.

На поменутој платформи се може приступити сваком панелу понаособ и пратити излагање говорника, а предузетници су у прилици да закажу Б2Б сусрете. На платформи се могу наћи линкови ка панелима посвећеним регионалној сарадњи, предузетништву у туризму, очувању старих и традиционалних заната, као и дигиталној трансформацији привреде првог дана, док ће у оквиру другог дана Сајма бити обухваћене теме о установљењу ознаке квалитета ,,Најбоље из Војводине“, женском предузетништву, кластерима, као и програмима Развојног и Гаранцијског фонда АП Војводине, као и Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама Нови Сад.

Најављено је и да, уколико актуелна ситуација узрокована пандемијом корона вируса дозволи, Сајам предузетништва би у присуству излагача и посетилаца био организован у октобру текуће године.

November 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates