Потписан Споразум о сарадњи са Националном службом за запошљавање: Нове мере активне политике запошљавања подстичу ,,предузетнички дух“

 

Нови Сад, 26. април 2021. - Споразум о сарадањи у реализацији мера активне политике запошљавања између Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Националне службе за запошљавање, потписан је данас у Покрајинској влади.

Предмет овог документа јесте ефикаснија синхронизована реализација мера активне политике запошљавања које су предвиђене Покрајинским акционим планом запошљавања у АП Војводини за 2021. годину.

Потписиници Споразума су покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, и директор Покрајинске службе за запошљавање АП Војводине, Снежана Седлар. Потписивању је присуствовала в.д. помоћника покрајинског секретара за област рада и запошљавања, Илона Пелт.

Споразумом су се тачно утврдила права и обавезе Секретаријата и Националне службе.

,,Данас потписујемо Споразум о заједничкој реализацији програма запошљавања, који реализује Секретаријат за привредну, у укупном износу од 42 милиона динара. Овај документ значи да Секретаријат те програме реализује искључиво и у складу са мерама и програмима који су предвиђени акционим планом и на националном, односно покрајинском нивоу. Од ове године, мере су у потпуности синхронизоване и износи који су предвиђени пропозицијама Националне службе за запошљавање јесу исти предвиђеним износима у конкурсима Секретаријата“, рекао је секретар Иванишевић.

Он је истакао да је овакав начин рада једини прави пут, те подсетио и на заједничко спровођење мера и удруживање средстава Секретаријата са Гаранцијским и Развојним фондом АП Војводине.

Иванишевић је најавио да ће јавни конкурси Секретаријата за привреду из области запошљавања бити објављени 5. маја 2021. године: ,,Конкурсима Секретаријата намењеним за запошљавање, предвиђено је 250.000 динара по новозапосленом, односно по покретању бизниса, као и 270.000 динара уколико се ради о особама са инвалидитетом. Делатности у којима ће бити могуће користити средства јесу производне делатности на територији АП Војводине, док ће 5 милиона динара бити опредељено за јавне радове. Идеја је да у наредним конкурсима износ предвиђен за запошљавање буде још већи“.

Обавезе Секретаријата према овом Споразуму јесу расписивање јавних позива за реализацију мера активне политике запошљавањa, доношење одлука о одобравању средстава и закључивање уговора о међусобним правима и обавезама са корисницима средстава и Националном службом.

Са друге стране, Национална служба врши пријем, обраду и бодовање захтева по објављеним јавним позивима, сачињава листе поднетих и избодованих пријава, непосредно сарађује са корисницима средстава, сачињава правне акте неопходне за наставак реализације уговорних обавеза, те доставља извештаје о реализацији мера Секретријату.

Праћење и контролу реализације уговорних обавеза вршиће Секретаријат у сарадњи са Националном службом за запошљавање.

November 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates