Донета одлука о поновном установљењу ознаке квалитета ,,Најбоље из Војводине“: Нови знак прилагођен новим потребама привреде и туризма

 

Нови Сад, 22. април 2021. – На седмој по реду седници Скупштине Аутономне покрајине Војводине посланици су дискутовали и изјашњавали се о 39 тачака усвојеног дневног реда седнице.

Скупштина АП Војводине је донела Покрајинску скупштинску одлуку о установљавању знака „Најбоље из Војводине“. Нови знак је прилагођен и усклађен са потребама различитих привредних субјеката и требало би да омогући бољу заштиту и промоцију квалитетних и аутентичних производа и услуга, чије је порекло са територије АП Војводине. 

Поред прехрамбених, индустријских, занатских и других производа, за ознаку ће убудуће моћи да конкуришу и туристичке услуге, дестинације и манифестације у Покрајини, чиме ће се такође омогућити боља и ефикаснија промоција. 

Ова ознака квалитета ће се додељивати на период од три године са већ добро знаним натписом ,,Најбоље из Војводине" и то на српском језику, ћирилицом, као и „The Best of Vojvodina“, на енглеском језику.

Приликом излагања ове тачке, секретар Иванишевић је подсетио да је ознака о успостављању знака донета је 2004. године, али и да је последњи пут ознака додељена 2016. године. За разлику од досадашње, нова одлука предвиђа доделу ознаке и пружаоцима услуга из домена туризма. 

Право на коришћење ознаке у области привреде и туризма имају правна лица, предузетници и физичка лица која се баве производњом роба и пружањем услуга, односно организују програме и манифестације, са седиштем на територији АП Војводине.

,,До сада је ово признање добио 21 субјект на територији АП Војводине, а идеја свакако јесте да истакнемо поједнице, привредне субјекте који су заслужили да добију и носе ту ознаку, која има велики привредни и туристички значај. Истицање овог знака може да буде преовлађујући фактор некоме да купи тај производ или да буде корисник услуга. Овим истичемо оне који јесу бољи. Наша је намера да у овој години барем десетак субјеката добије ту ознаку“, рекао је Иванишевић и најавио расписивање јавног позива за доделу ознаке квалитета ,,Најбоље из Војводине“, 28. маја 2021. године, намењеног свим привредним субјектима и организаторима манифестација, као и туристичким посленицима. 

Он истиче да ово није ознака географског порекла, а само право на коришћење ознаке се  додељује на три године, уз годишњу контролу и могућност да произвођач или организатор имају право да обнове захтев за продужење права на коришћење знака. 

Доделом знака „Најбоље из Војводине“ подстиче се промоција привреде и туризма на територији АП Војводине и локалних самоуправа, јача тржишни приступ пословању, подстиче конкурентност, ствара поверење код потрошача, јачају везе са постојећим клијентима и шири мрежа нових  пословних партнера, а уједно значи и загарантовану промоцију у земљи и иностранству.

November 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates