Прва четири конкурса Секретаријата у 2021. са укупно 270 милиона динара као замајац привреди и туризму

 

Нови Сад, 1. март 2021. - Конференција за медије покрајинског секретара за привреду и туризам др Ненада Иванишевића била је посвећена појединостима у вези са четири конкурса ресорног секретаријата за 2021. годину, која су данас објављена. Укупна вредност ових конкурса, по два у области привреде и туризма, износи 270 милиона динара.

Микро и мала привредна друштва и предузетници у области привреде могу конкурисати за субвенционисање трошкова за набавку машина и опреме односно за набавку софтвера или за стицање нематеријалне имовине, за шта је обезбеђен 41 милион динара, док је 118 милиона динара предвиђено за набавку репроматеријала.

Објављени јавни конкурси у туризму намењени су привредним субјектима за суфинансирање пројеката од значаја за развој туристичког потенцијала АП Војводине, тачније за подизањe нивоа квалитета и капацитета објеката туристичке супраструктуре у вредности од 59 милиона динара, као и за набавку машина и опреме и увођење технолошких иновација у промоцији и пословању угоститељских објеката са укупно 52 милиона динара.

Покрајински секретар Иванишевић истакао је да је замисао Секретаријата била да се конкурси распишу на данашњи дан, на самом почетку марта, како би се што раније у текућој години почело са пласирањем средстава где је то потребно.

„Хоћемо да туризам у Војводини дочека спремно нову туристичку сезону, у овом тренутку са домаћим гостима, а надамо се да ћемо ускоро говорити и о повећаном броју страних гостију. Важна чињеница за све који желе да учествују на конкурсима Секретаријата, од данас, па у наредних шест месеци, јесте да нису у могућности да смањују број запослених за више од десет одсто. Желимо да сваки динар који улажемо у наше конкурсе пре свега допринесе очувању радних места, у нади да ће доћи и до повећања броја запослених, до куповине нових машина, али и нове опреме“, рекао је Иванишевић. Он је додао да свако ко је заинтересован и ко жели да учествује, може претходно да се информише на сајту Секретаријата, у текстовима правилника који су објављени уз поменуте јавне конкурсе, као и путем бесплатног телефонског позива.

Секретар Иванишевић је рекао да ће се успешност новообјављених конкурса мерити бројем сачуваних и отворених радних места, као и осавремењавањем процеса, машина и неопходне опреме у привредним и туристичким делатностима.

Рок за подношење пријава је 16. март 2021. године.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates