Делегација Покрајинског секретаријата за привреду и туризам у радној посети општини Апатин

 

Апатин, 26. фебруар 2021. - Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, боравио је данас у радној посети општини Апатин.

У просторијама ЈП за управљање путничким пристаништем ,,Марина Апатин” секретар Иванишевић се састао са председницом општине Апатин, Дубравком Кораћ, где су у присуству сарадника разговарали на тему туристичких потенцијала општине Апатин, са посебним акцентом на изградњу Визиторског центра. Незаобилазна тема разговора била је развој ове Општине, као и локални планови у области инфраструктуре, привреде, туризма у овој години и у наредном периоду.

Истичући да је буџет Секретаријата увећан за значајних 66 одсто, секретар Иванишевић је истакао да је јасан став Покрајинске владе да се више улаже у област привреде и туризма.

,,Конкурсе које расписујемо наредне недеље, за набавку машина, опреме, репроматеријала, за унапређење туристичких потенцијала, јесу директна подршка привредним субјектима, али желимо да у разговору са представницима локалних самоуправа сагледамо и шта су потребе локала, те да заједно конципирамо конкурсе на које ће се јављати локалне самоуправе. Имамо намеру да уложимо новац и у интернет маркетинг локалних туристичких организација, као и у њихово формирање где их на локалу нема, јер су управо оне носиоци туристичке понуде и њеног пласмана на локалу", рекао је Иванишевић, додавши да кроз унапређење туристичке понуде Апатина, призове што већи број, најпре домаћих,а потом и релаксирањем мера, и страних туриста.

Председница Општине Апатин је нагласила да је идеја сусрета сагледавање могућности сарадње Секретаријата и Општине са циљем унапређења и развоја привреде, туризма, инфраструктуре и спровођење заједничких капиталних пројеката од значаја за Општину, са посебним акцентом на туристичким потенцијалима.

Након састанка, делегација је обишла марину Апатин, те смештајне капацитете ЈП ,,Марина", уз разговор и о Визиторском центру, при чему се заправо мисли на санацију објекта, тачније чарде ,,Харчаш", чији је управљач Туристичка организација Општине Апатин, а која је донела је одлуку да у сарадњи са Општином изврши пренамену објекта и употреби га као визиторски центар намењен обиласку Горњег Подунавља. Уз смештајне капацитете Јавног предузећа и сам Центар, значајније ће се позиционирати и Апатин,као центар овог заштићеног подручја. Прва фаза радова подразумева реконструкцију постојећег објекта Чарде са угоститељском инфраструктуром и салом за презентације и предавања о Горњем Подунављу, док друга фаза обухвата проширење смештајних капацитета, што може значајно да утиче на повећање броја ноћења у овој Општини.

Делегација је посетила и привредне капацитете Општине, тачније компанију ,,Stefan Street doo“ и Радио Дунав, који послују у домену креативне економије и медија, као и Радио-телевизују Апатин, где је гостујући на телевизијском програму, секретар Иванишевић говорио о предстојећим конкурсима које Секретаријат расписује у понедељак 1. марта, из области привреде и туризма, али и о актуелној ситуацији и утицају пандемије на привредне токове и туристичку делатност у АП Војводини.

Наведене медијске куће су као корисници средстава по конкурсима из области креативне економије Секретаријата, значајно унапредили и осавременили своје пословање.

Учесници радне посете Апатину, у делегацији Покрајинског секретаријата за привреду и туризам су и помоћник покрајинског секретара за област рада и запошљавања, Илона Пелт, помоћник за област привреде, Маријана Четојевић, помоћник за област туризма, Милан Јарић, а учесник посете је био и директор Канцеларије ,,Европски послови“ АП Војводине, Александар Симурдић, са сарадницима.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates