Секретар Иванишевић потписао Писмо о намерама за ширење мреже женског предузетништва

Нови Сад, 18. фебруар 2021. –  Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, потписао је данас Писмо о намерама са председницом Удружења ,,Бизнис на штиклама“, Софијом Бајић, са циљем да се досадашња сарадња развија и продуби у областима од заједничког интереса, а у оквиру подстицања и унапређења области женског предузетништва. Оваква сарадња инспирише предузетнице, струковне и невладине организације да развијају добре међусобне односе и сарадњу, умрежавају се размењујући знања и искуства у свом домену.

Захваљујући сарадњи овог Удружења са Унијом пословних жена Војводине, као и са бројним предузетницама, односно предузећима у којима послују жене као оснивачи, власници, директори, са изузетним успехом су исплели мрежу пословних жена и реализовали идеју о организовању, сада већ традиционалне Међународне стручне конференције симболичног назива ,,Бизнис на штиклама", која има за циљ промоцију и унапређење женског предузетништва, како на територији АП Војводине, тако и у Републици Србији и региону.

Секретар Иванишевић је истакао да је овом сектору потребно пружити подршку, посебно у погледу имплементације пројеката које ово Удружење реализује у земљи и са партнерима из иностранства.

Он је додао да се потписивањем Писма о намерама са Удружењем које подстиче предузетништво и окупља предузетнице, настоји да се заједничким радом на активностима од значаја за све чиниоце ефикасније утиче на подизање квалитета привредне и пословне климе у женском предузетништву, како би се предузетнице оснажиле и осамосталиле у сопственом одрживом бизнису.

Иванишевић је овом приликом истакао и могућност заједничког учешћа на сајму привреде који Секретаријат организује са Новосадским сајмом у априлу месецу, а у оквиру сесије која би била посвећена управо женском предузетништву, што представља прилику за окупљање што већег броја предузетница у оквиру дигиталне платформе путем које ће се сајам и одвијати.

Софија Бајић је посебно истакла значај конференције ,,Бизнис на штиклама“ која окупљајући пословне жене умногоме утиче на  унапређење привредног амбијента и ширења свести о важности мотивације, учења, стварања пословних могућности и умрежавања предузетница у савременим друштвима. Све то јесте предуслов који је довео до тога да ова конференција постане водећа манифестација намењена усвајању знања из кључних области за покретање посла и за сам опстанак у предузетничком свету.

Она је додала да су представнице Удружења започеле обилазак јединица локалне самоуправе, где окупљају предузетнице којима преносе знања и искуство потребно за започињање новог, али и унапређење постојећег пословања. Значајно је и спровођење Пројекта прекограничне сарадње са Хрватском који је у току под називом ,,Женски бизнис центар“, којим је обухваћено око пет стотина предузетница, а који траје осамнаест месеци уз продужетак рока од три месеца.

У текућој години Удружење планира одржавање конференције такмичарског духа ,,Приче на штиклама“ у другој половини марта месеца, хуманитарни бал поводом расписивања конкурса за женски стартап, као и одржавање традиционалне конференције ,,Бизнис на штиклама“.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates