Војводина у 2021.: Секретар Иванишевић о предстојећим мерама Секретаријата у текућој години и помоћи привреди и туризму

 

Нови Сад, 3. фебруар 2021. – Компанија ,,Color Media Communications”  и часопис ,,The Economist“ и у новој години, а након успешно одржане конференције под називом ,,Свет у 2021.“,  сада већ традиционално организују и конференцију познату под називом ,,Војводина у 2021.” која је одржана у Скупштини АП Војводине.

Због актуелне епидемиолошке ситуације у нашој земљи, догађај је праћен онлине, путем лајв стрима на Јутјуб каналу Color Media Communications. Ова конференција је постала препознатљива као догађај који отвара питања од значаја за развој Војводине у години која је пред нама. Учесници кроз пет панела разговарају о привреди, здравству, туризму, култури и многим другим темама у условима тзв. ,,нове нормалности”, а као и претходних година, организатори окупљају челне људе Покрајинске владе и Скупштине АП Војводине, дипломате, економске стручњаке и водеће привреднике из АП Војводине.

У разговору са модератором, а у оквиру другог панела, покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, истакао је појединости у вези са предстојећим подстицајним мерама Секретаријата, а кроз призму актуелне ситуације и ресора које обухвата Секретаријат на чијем је челу – привреде, предузетништва, запошљавања, индустрије и електронских комуникација.

Секретар Иванишевић је истакао да је прошлогодишњи буџет Секретаријата успешно наменски утрошен, али и напоменуо да су, услед актуелне ситуације настале због пандемије, те додатних мера усмерених ка одржању и помоћи привреди и предузетништву, изостали конкурси намењени туризму и запошљавању, те да је намера да се они распишу у текућој години у оној форми која ће на најбољи начин одговорити на потребе свих ресора у надлежности Секретаријата за привреду и туризам.

,,Буџет Секретаријата је увећан за 66 одсто у односу на претходни период, што ће у многоме утицати и на креирање мера и наменску дистрибуцију средстава у области привреде, туризма, али и телекомуникација које су такође у надлежности Секретаријата. Наш таргет је да мали туристички потенцијали добију средства, инфраструктуру, али и да добију могућност да аплицирају и добију средства Секретаријата. Циљ нам је и да улажемо у капиталне пројекте, како би се унапредили и туристички потенцијали АП Војводине", рекао је Иванишевић.

Он је додао да је обилазећи јединице локалне самоуправе, евидентан застој у многим пољима, посебно код малих произвођача, али је такође и евидентно да се полако успоставља систем и све повољнија клима у којој ће моћи да наставе свој рад и успоставе пословне процесе. С тим у вези, очекује се расписивање конкурса Секретаријата почетком марта месеца, који ће пружити додатни ,,ветар у леђа" привредницима у Војводини.

У другом панелу под називом ,,Година и дан после", о темама попут одговора свих нивоа власти и осталих доносиоца одлука у актуелној ситуацији, са којим резултатима је завршена 2020. година, као и шта се очекује од 2021. године, говорили су и председник Привредне коморе Војводине, Бошко Вучуревић, председник Извршног одбора ДДОР осигурања, Ђорђо Маркеђани, директор Развојне агенције Војводине, Никола Жежељ, и партнер и извршни директор компаније Vega IT Sourcing, Саша Поповић.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates