Унапређење сарадње са Регионалном агенцијом за друштвено - економски развој ,,Банат“: О предстојећим заједничким пројектима у оквиру ресора Покрајинског секретаријата за привреду и туризам

Нови Сад, 29. јануар 2021. – Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, разговратао је данас са представницима Регионалне агенције за друштвено - економски развој ,,Банат“, при чему је договорено интензивније учешће на неколико заједничких пројеката Агенције и Секретаријата.

Приликом сусрета договорена ја припрема споразума о сарадњи који би се, пре свега, односио на четири пројекта који би били реализовани у домену рада Секретаријата за привреду и туризам, од којих први јесте ,,ТАНГРАМ“ пројекат из Програма „АДРИОН“ који финансира Европска унија, а односи се на унапређење туристичких потенцијала Фрушке горе.

У погледу области туризма, разговарало се о пружању подршке наставку програма „АДРИО НЕТ“. Овај Програм подразумева промоцију аутентичних села  у  Европи, за који је у првој фази већ припремљен материјал о селу Белом Блату, Град Зрењанин.

На данашњем састанку је било речи и о заједничком раду на промоцији циклотуризма и унапређењу инфраструктуре за бициклисте кроз наставак програма „ЕУРО ВЕЛО“ Регионалног центра циклотуризма у Српској Црњи, Општина Нова Црња, у сарадњи са партнерима из Румуније.

На тему запошљавања договорена је сарадња на програму под називом „Запошљавање на територији српско-румунског Баната“ који подразумава мапирање привредних субјеката са обе стране границе, а на основу потреба за запошљавањем и израде акционог плана који би ближе одредио могућности лакшег ангажовања радника у две државе.

Један од главних циљева РПЦ Банат јесте унапређење потенцијала микро, малих, средњих предузећа и предузетника у обављању привредне делатности и стимулисању исте кроз реализацију годишњих оперативних планова Сектора за развој привреде, са општим циљем да се ојача укупна привредна активност у Банату.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates