У радној посети Општини Бечеј - Иванишевић: више улагати у капиталне пројекте у предузетништву и туризму

 

Бечеј, 29. децембар 2020. - Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић борави данас у радној посети Општини Бечеј. Он се састао са председником Општине Бечеј, Драганом Тошићем и његовим кабинетом, у присуству председника Скупштине Општине, Игора Киша, в.д. покрајинског секретара за област запошљавања, Илоне Пелт, ксо и в.д. покрајинског секретара за област туризма, Милана Јарића.

Секретар Иванишевић је истакао да је Секретаријат у контакту са привредом, туристичким радницима и свим релевантним институцијама и организацијама, како би се на терену сагледале реалне потребе и изнашле адекватне мере подршке. Евидентно је да је општинама и градовима доста тога потребно, да постоје проблеми и недостаци, али да је исто тако неопходно да саме локалне самоуправе идентификују сопствене проблеме и дефинишу све области у оквиру којих им је потребна помоћ, како би се олакшао пут ка неопходним средствима.

,,Секретаријат је спреман да подржи Општину Бечеј, а значајна ствар је повећање буџета Секретаријата за више од 60 одсто. Тачније, имамо око 400 милиона динара у виду бесповратних средстава спремних за наредну годину за привреднике и раднике у туризму. Нама су локалне самоуправе партнери и желимо да им пружимо издашнију подршку за квалитетне пројекте", рекао је Иванишевић.

Он је додао да ће Покрајина и програмима запошљавања подржати реализацију локалног акционог плана, те значајније помагати локалну самоуправу, посебно у погледу запошљавања теже запошљивих категорија.

Председник Општине је присутне упознао са текућим стратешким инфраструктурним пројектима у области комуналних услуга и делатности, са грађевинским пројектима, балнеолошким потенцијалима који су неискоришћен ресурс, али веома драгоцен, који умногоме подстиче развој привреде и туризма, као и са капиталним пројектима који су планирани за наредни период.

,,Разговарали смо о пројектима од важности за Бечеј, о туристичким пројектима, о приобаљу реке Тисе, о манифестацијама, о пројектима везаним за старе занате, као и за запошљавање“, рекао је Тошић, напоменувши да ће Општина Бечеј свакако конкурисати за средства Секретаријата за капиталне пројекте.

По завршетку састанка, делегација је обишла приобаље реке Тисе, шеталиште и преводницу, као значајан туристички ресурс ове општине, једну од стратешких тачака за улагање и развој у наредном периоду, а уприличен је и обилазак отворених базена спортског центра у Бечеју. Делегација је посетила и локацију на којој се налази геотермални извор, једини на територији Бечеја под управом Општине.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates