Састанак са директорицом Покрајинске службе за запошљавање АП Војводине: о националној стратегији, републичком и покрајинском акционом плану запошљавања за наредни период и предстојећим конкурсима из области запошљавања

 

Нови Сад, 24. децембар 2020. – У просторијама Покрајинског секретаријата за привреду и туризам Покрајинске владе, покрајински секретар, др Ненад Иванишевић, састао се са директорицом Покрајинске службе за запошљавање АП Војводине, Снежаном Седлар. Ово је први у низу сусрета са кровном институцијом за област запошљавања на територији Војводине, која, у сарадњи са локалним филијалама и ресорним Покрајинским секретаријатом креира јавне позиве из ове кључне области.

Тема сусрета јесте досадашња сарадња са Покрајинском службом са запошљавање и покрајинским филијалама, који су у систему Националне службе за запошљавање,  актуелна ситуација у привреди и на тржишту рада, као и нови и текући заједнички пројекти и активности које би требало планирати и имплементирати у наредном периоду и наредној фискалној години, са посебним освртом на дефинисање проблема, изазова, али и могућности за сарадњу, као и иницијатива за пружање узајамне подршке, поготово приликом креирања мера подршке запошљавању, једном од кључних ресора у Секретаријату.

Као и претходних година и у 2021. години планирано је доношење Покрајинског акционог плана запошљавања за одређен временски интервал, на основу кога ће бити остварени услови за дефинисање, креирање и расписивање нових конкурса, а у складу са програмом подстицаја Секретаријата, Покрајинске службе за запошљавање и филијала на територији Војводине, који заједнички делују у овом домену.

Састанку су присуствовали в.д. подсекретара Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Славољуб Арсенијевић, в.д. помоћника за област запошљавања, Илона Пелт, као и директор Филијале Нови Сад НСЗ, Татјана Видовић.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates