О новим активностима, сарадњи и пројектима са Фондом ,,Европски послови“ АП Војводине

 

Нови Сад, 23. децембар 2020. - Сусрет покрајинског секретара за привреду и туризам, др Ненада Иванишевића, са директором Фонда ,,Европски послови" АП Војводине, Александром Симурдићем, а у присуству најближих сарадника, обележен је узајамном подршком и дефинисањем нових праваца заједничког деловања и сарадње, као и отварања нових могућности за сарадњу на значајним стратешким пројектима у наредном периоду.

Секретар Иванишевић је учесницима истакао да постоје извесни аспекти у Секретаријату у оквиру којих ће доћи до значајних промена, тачније у тежишту рада, посебно у погледу пружања подршке локалним самоуправама.

,,Хоћемо да унапредимо конкурс за телкомуникације намењен локалним самоуправама, које су истакле да им је управо та област од великог значаја и да им је потребно. Са Туристичком организацијом Војводине имамо намеру да се упустимо и у формирање локалних туристичких организација где нису формиране и да пружимо помоћ постојећим, јер умногоме помажу и подстичу развој туризма на локалу. Такође, помоћ привреди нам је један од приоритета уз све поменуто, те боље дефинисање социјалне и креативне економије како би све спроведене активности на што ефикаснији начин довеле до таквог резултата да вредност и ефекти тих конкурса буду на што вишем и квалитетнијем нивоу. Свакако ћемо проћи и кроз оне програме Европске уније који подржавају социјални дијалог, јер је изостала свест о важности овог појма“, рекао је секретар Иванишевић.

ФЕП ће од јануара месеца 2021. године спроводити темељно мапирање ресурса и потенцијала у свих 45 јединица локалне самоуправе на територији АП Војводине, а уз унапред припремљену матрицу параметара, кључних тематских области на основу којих би се формирао и пројектни конзорцијум.

,,Постоји много тема које су важне и актуелне за Војводину, а које поспешују квалитет живота. Тематске целине које ће се узимати у обзир су транспорт, енергетика, заштита животне средине, рурални развој, привреда, пољоприреда, са посебним акцентом на производњи хране, те у том светлу је потребно сагледати на који начин би привреда могла бити стављена у фокус у оквиру активности ФЕП-а. Не можемо радити на јачању институционалних, административних капацитета јединица локалне самоуправе, а да занемарујемо привредну активност“, истакао је Симурдић, додавши да ће Фонд свесрдно помагати Секретаријату приликом разрада тема, идеја, концепата у оквиру свих активности ресора Секретаријата.

Симурдић је такође додао да постоје бројни ресурси, како привредни, а посебно туристички, који нису препознати у свом пуном потенцијалу и капацитету. С обзиром да постоји мноштво аспеката за сарадњу, Секретаријат би заједничким идејама и активностима са ФЕП-ом спроводио активности и везане за пројекат ,,Најбоље из Војводине“ који би као пројекат био ревитализован. Намера је и да Секретаријат за привреду појединачним разговорима и разменом информација и искустава интензивније ради са кључним партнерима.

September 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates