Секретар Иванишевић у посети Општини Бачка Паланка: окупимо се око стратешких пројеката

 

Бачка Паланка, 22. децембар 2020. - Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, са сарадницима, борави данас у радној посети Општини Бачка Паланка, приликом које се састао са председником Општине, и представницима општинске управе. Председник Општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница, и секретар Иванишевић, овом приликом су посетили компанију Browell d.o.o., Пашин-фарм д.о.о, као и компанију Дунавпревоз.

Разговори су текли у правцу представљања и дефинисања подстицајних мера Секретаријата и могућности за сарадњу, удруживање средстава, као и имплементацију и окупљање око пројеката, превасходно стратешких и инфраструктурних, од значаја за развој локалне самоуправе и свеукупан развој АП Војводине.

Покрајински секретар за привреду и туризам је истакао чињеницу да се концепти конкурса у предстојећој години, а који су предвиђени за почетак марта месеца, креирају, поред традиционалних административних метода и ,,ослушкивањем" привреде, привредника, туристичких посленика, те потреба локалних самоуправа.

Поред тога, једна од основних идеја Секретаријата за привреду и туризам јесте улагање средстава из буџета, који је Секретаријату повећан за значајних више од 60 одсто, и то у приоритетне, стратешке, кaпиталне пројекте локалних самоуправа, привредника, као и настојање да се спроведе ревитализација пројекта ,, Најбоље из Војводине", који је давао посебан печат у виду ознаке порекла и квалитета војвођанским производима.

Секретар Иванишевић је истакао и напоре Општине Бачка Паланка да сопственим средствима већ годинама улаже у област електронских комуникација и многобројне кључне пројекте од значаја за локал, а који умногоме утичу на повећање квалитета живота становништва.

,,Циљ нам је да подржимо општине као што је Бачка Паланка, а то се односи и на телекомуникације, да се обједини све што је урађено на територији Општине, како би се повећала и безбедност и унапредили туристички потенцијали бесплатним коришћењем интернета. У наредној години ћемо више подржавати локалне самоуправе, у већој мери него што је то био случај до сада. Поред телекомуникација, привреде и туризма, средства ће се усмеравати ка туристичким организацијама, те ревитализацији значајних пројеката.  Локалним туристичким организацијама планирамо да определимо средства у домену дигиталног маркетинга и развоја инфраструктуре у складу са могућностима Секретаријата", рекао је др Иванишевић.

Он је додао да се очекују инфо дани по расписивању конкурса, у локалним самоуправама, по окрузима, а у складу и са мерама превенције ширења заразних болести, услед актуелне кризе, када би се градовима и општинама, привредницима и туристичким радницима представили сви јавни конкурси, шта они представљају, њихов значај и начини конкурисања, како би се јавност што боље информисала о раду Секретаријата.

Секретаријат ће подржати и све делатности које генеришу запошљавање већег броја лица, док је једна од значајних новина подршка грађевинској индустрији путем субвенционисања репроматеријала, који је произведен на територији Републике Србије.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates