Веб конференција свих локалних туристичких организација у Војводини: солидарност, умрежавање, дељење знања као механизми за опстанак туризма на локалу

Нови Сад, 15. децембар 2020. - У просторијама Инфо центра Туристичке организације Војводине, организатори и иницијатори данашње веб конференције у којој су учествовали представници локалних туристичких организација на територији АП Војводине, представници локалних самоуправа, као и поједини медији, разговарали су са учесницима о постојећим препрекама за одржање и унапређење туризма, али и о могућим решењима за превазилажење актуелних проблема, како на краткорочном, тако и на дугорочном плану.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам, на челу са покрајинским секретаром, др Ненадом Иванишевићем, уз сверсдрну подршку директорице ТОВ-а, др Наташе Павловић, као и њеног стручног тима, упознали су се са радом и тренутним активностима локалних туристичких организација, а које су им представили досадашњи, али и нови сарадници ових у овим организацијама.

Секретар Иванишевић је истакао да је циљ рада Секретаријата и његовог стручног тима прикупљање сугестија и савета на који начин би сам ресорни орган у покрајини могао да пружи адекватну помоћ и подршку туристичкој привреди.

,,Потребно је да саслушамо ваше потребе и проблеме, те изнађемо начин да вам помогнемо преко Секретаријата. Креираћемо конкурсе у којима могу да учествују локалне туристичке организације. Идеја је и када будемо конципирали конкурсе у наредној години са буџетом од око 200 милиона динара за подстицаје развоја потенцијала туризма у Војводини, заједно их презентујемо јавности. Потребно је што више да помогнемо туристичким посленицима који се баве овом делатношћу да свој посао одрже, да преживе. Сматрамо да бисмо још боље могли да таргетирамо привреднике у области туризма“, рекао је Иванишевић, додавши да је иницијатива за одржавање данашњег састанка, потекла управо из идеје да се локалне туристичке организације и њихово руководство што боље упознају са радом и мисијом ресорног Секретаријата за привреду и туризам, те заједничким мерама и удруженим снагама, делују на што већи број туристичких посленика у Војводини.

Иванишевић је истакао да ће се у наредном периоду приликом радних посета локалним самоуправама засигурно састати и са представницима локалних туристичких организација како би се дефинисали оквири предстојеће сарадње.

,,Заједнички рад са Туристичком организацијом Војводине ће бити усмерен и на пружање подршке и помоћи у оквиру маркетиншких активности сваке локалне туристичке организације, како би се средствима Секретаријата пружила директна помоћ на најбољи начин“, рекао је секретар нагласивши важност дигитализације како пословања, тако и промотивних активности.

Онлајн састанак са локалним туристичким организацијама Војводине, први је ове врсте који су ресорни Секретаријат и Туристичка организација Војводине, као кровна покрајинска туристичка организација, уприличили, окупивши велик број учесника, чије ће ефикасније умрежавање у многоме допринети даљем развоју туризма као привредне гране угрожене услед актуелне ковид кризе.  

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates