Покрајински секретар др Ненад Иванишевић у радној посети Општини Нова Црња

 

Нова Црња , 10. новембар 2020. - Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, боравио је данас у радној посети Општини Нова Црња. Приликом сусрета са председником Општине Нова Црња, Владимиром Бракусом, уз присуство сарадника, учесници су разматрали сва питања релевантна за наставак сарадње, као и планове и приоритете предвиђене за наредни период на пољима у оквиру ресора привреде, туризма и запошљавања.


Секретар Иванишевић је истакао да је од изузетног значаја размена искустава, знања, проблема и потреба јединица локалне самоуправе, како би се адекватно улагало у стратешке пројекте и подстакао развој привреде, али и опстанак туризма, уз очување породичних газдинстава и промоцију безбедног туризма, који је тренутно актуелан у Скандинавији.

Истакнуто је да ће Покрајински секретаријат за привреду и туризам креирати сопствене мере подршке уз континуално праћење мера и програма које ће спроводити Влада Републике Србије и ресорна министарства, са циљем да се активности у потпуности синхронизују, уз праћење искустава земаља у региону и Европске уније. Циљ је пружање подршке са посебним акцентом на област туризма и унапређење туристичких капацитета, не само у приватном сектору, већ и за пројекте локалних самоуправа, уз постојање могућности за успостављање јавно-приватног партнерства.

,,Два су разлога мог доласка, први је да саслушам шта су проблеми како би могли заједно да креирамо програме у које ће Секретаријат да уложи новац, а који ће у овом тешком времену да дају најбоље ефекте. У Новој Црњи постоје озбиљни потенцијали попут куће Ђуре Јакшића, каштела Нојхаузен, а поред свега још и термални извор који би могао бити генератор развоја туризма у целом региону", рекао је секретар Иванишевић.

Данас је уприличен и сусрет покрајинског секретара са привредницима Општине Нова Црња, када су разматрани проблеми, актуелна ситуација, као и креирање мера које би на најбољи начин, ефикасно помогле привреди локалних самоуправа.

Покрајински секретар је посетио кућу Ђуре Јакшића, као и дворац Нојхаузен, који представљају бисер културно-уметничког наслеђа Нове Црње и њених насеља.

Делегација се састала и са члановима ловачког друштва у Ловачком дому „Јелен“, који се налази на самом путу од Нове Црње ка Српској Црњи чији се капацитети увећавају и унапређују из године у годину. Представљени су испланирани и потенцијални пројекти, што само по себи ћини ово здање веома значајним туристичким ресурсом Средњобанатског округа.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates