Сусрет покрајинског секретара др Ненада Иванишевића и председника Савеза самосталних синдиката Војводине Горана Милића у знаку предстојећих мера подршке

 

Нови Сад, 04. новембар 2020. – Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, састао се данас са председником Савеза самосталних синдиката Војводине, Гораном Милићем, уз присуство сарадника, при чему су разговарали о актуелној ситуацији у сфери синдиката, локалних социјално-економских савета, о стању на тржишту рада, у привреди, са посебним акцентом на туризам, као грану привреде која је једна од најпогођенијих тренутном кризом насталом услед пандемије вируса Covid-19.

Данашњи конструктивни дијалог са СССВ-ом, као једним од најрелевантнијих социјалних партнера, од изузетне је важности за креирање финансијских, али и нефинансијских подстицајних мера намењених наведеним друштвеним категоријама, али и ресору привреде и њених грана.

Покрајински секретар је истакао је свакако један од најважнијих циљева превазилажење изазова и проблема који су евидентни у овим ресорима, уз пружање помоћи туризму како би опстао и одржао се, као и очување радних места. Он је додао да је помоћ и искуство СССВ-а, његове управе, чланица, сарадника и социјалних партнера веома важно приликом креирања предстојећих мера Секретаријата.

Учесници састанка су се овим путем усагласили око даљих корака у оквиру постојеће сарадње, посебно истакавши јачање трипартитног дијалога и положаја појединих угрожених друштвених категорија.

Иванишевић ће се у наредном периоду састати и са представницима Покрајинског социјално-економског савета са којима ће разговарати, између осталог, и о питању помоћи постојећим, али и оснивању нових локалних социјално-економских савета на територији АП Војводине.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates