Делегација Канцеларије за ваздушну одбрану Пекинга у Покрајинској влади

 

Нови Сад, 11. децембар 2019. - У Покрајинској влади данас је боравила делегација Канцеларије за ваздушну одбрану и ванредне ситуације Градске управе Пекинга, са циљем да се отвори дијалог о будућој сарадњи, размене релевантне информације, знања и искуства, као и да се разговара о јавној заштити и управљању у ванредним ситуацијама.

Пекиншка Канцеларија надлежна је за ваздушну одбрану и помоћ у катастрофама у том граду, који, према попису из 2018. године, броји преко 21 милион становника, те стога програми јавне заштите од катастрофа и противваздушне одбране представљају опсежне стратешке и инфраструктурне пројекте.

Чланове делегације управе кинеског главног града примио је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић. Сусрету су присуствовали представници Министарства одбране Републике Србије, Војске Србије, Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова и ЈВП ,,Воде Војводине“.

,,Циљ данашњег сусрета није само размена искустава, већ и продубљивање сарадње, као и усмеравање даљег тока разговора, с обзиром на то да су ванредне ситуације један од најбитнијих ресора у надлежности Владе Републике Србије. Наше надлежне институције и органи се адекватно носе са непредвиђеним кризним ситуацијама како би се спасли животи људи и имовина“, рекао је Ђоковић.

Заменик директора Канцеларије за ваздушну одбрану у Пекингу Џанг Ђинлин (Zhang Jinlin) истакао је да је веома значајан поступак дефинисања планова за ванредне ситуације и безбедносних планова, као и организовање вежби за противваздушну одбрану и одбрану од катастрофа, и успостављање безбедности и заштите становништва и имовине.

Сумирајући закључке данашњег сусрета, потпредседник Ђоковић је рекао да је веома важна размена знања и сарадња надлежних институција у овој области.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates