Други Бизнис форум ,,Мој бизнис у глобалном селу 2019”

Нови Сад, 6. децембар 2019. – У Ректорату Универзитета у Новом Саду, данас су се окупили учесници другог по реду Бизнис форума под називом ,,Мој бизнис у глобалном селу 2019”, у организацији Трга предузетништва, уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Града Новог Сада. Партнери скупа су ИДЕА лаб, Агенција за брендирање и саветовање малих произвођача ,,Best Brand Friendy“, НВО ,,Путевима предузетништва" и други. Форум се ове године са посебном пажњом посветио друштвено-одговорном пословању и емпатији у пословању и руковођењу.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, обратио се учесницима на једном од најквалитетнијих пословно-едукативних догађаја у 2019. години. 

,,Сматрам да је данас доступно почетницима у послу да дођу до новчаних средстава. Организује се читав низ обука како да се минимизирају терети пословања кроз смањење пореских обавеза и других парафискалних намета. На оваквим местима се млади у бизнису срећу и у могућности су да размене идеје, јер пут од пословне идеје до тржишта и стварања бренда је веома дуг и напоран. Они који су тај тежак пут већ прошли и знају на која врата је потребно закуцати, најбољи су саветници и савезници у изградњи новог бизниса“, рекао је Ђоковић, додавши да је данашњи, али и претходни скуп, помогао Покрајинском секретаријату за привреду и туризам да сагледа проблеме и потребе привреде, посебно микро и мале, те да се моделирају конкурси на одговарајућ начин.

Потпредседник Ђоковић је додао да је на релевантним институцијама да саслушају привреду на оваквим и сличним скуповима, како би се креирао модел подстицаја и друге мере подршке пословању.

Учесници Бизнис форума долазе из сектора малог и средњег бизниса, којима су релевантне информације, знања и вештине данас пренели врхунски стручњаци, светски признати експерти из области економије и иновативне пословне политике. Сам Форум је едукација о фазама пословања, почев од дефинисања пословне идеје, развоја, финансирања, важности умрежавања, брендирања производа, услуга, све до маркетинга.

Према речима организатора, циљ оваквог концепта рада и организовања скупова је пружање подршке предузетницима у виду квалитетних и адекватних едукација о различитим фазама развоја послова, а све како би предузетници лакше превазишли проблеме и баријере у току сопственог развојног пута, од идеје до реализације.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates