Заменик Павле Почуч на стручној трибини о запошљавању особа са инвалидитетом

 Нови Сад, 5. децембар 2019. - Стручна трибина поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, са темом ,,Лидери особе са инвалидитетом - могућности за развој друштвене заједнице", одржана је у Скупштини Града Новог Сада, у организацији Кластера социјалног предузетништва Војводине КАСПЕВ, уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам. Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, обратио се присутнима на самом почетку.

„Покрајинска влада и ресорни Секретаријат су од првог дана препознали значај подршке и конкретне помоћи особама са инвалидитетом у АП Војводини. Подстицајним мерама смо посебно истакли запошљавање особа са инвалидитетом и осталих рањивих и теже запошљивих категорија,  кроз програме самозапошљавања, новог запошљавања, као и путем јавних радова, те социјалном предузетништву и стручним усавршавањем, преквалификацијама и доквалификацијама. Као резултат подршке у побољшању положаја особа са инвалидитетом и њиховој радној интеграцији из године у годину је евидентиран тренд раста запошљавања особа са инвалидитетом у АП Војводини“, рекао је Почуч.

Он је додао да је значајно што су говорници на трибини експерти из економије и права, представници удружења и предузећ који су представили економске и правне аспекте у запославању особа са инвалидитетом.

Теме о којима су учесници трибине дискутовали су запошљавање особа са инвалидитетом, економски аспекти социјалне економије, нацрт Закона о социјалном предузетништву, те могућностима финансирања социјалног предузетништва путем програма ,,Програм корак по корак“.

January 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates