Покрајински секретаријат за привреду и туризам потписао парнерски споразум за спровођење прекограничног пројекта са партнерима из Осијека

Нови Сад, 25. октобар 2019. - Потписивање партнерског споразума за спровођење прекограничног пројекта посвећеног међурегионалном пословном умрежавању ,,Cross-border Regional Business Networking” - CB NET, уприличено је у Осијеку, Хрватска, уз учешће свих партнера на пројекту. Носилац пројекта је водећи партнер Предузетнички инкубатор БИОС Осијек, а партнери на пројекту су Покрајински секретаријат за привреду и туризам Покрајинске владе, Пословни инкубатор Нови Сад и Град Осијек.

Циљ овог двогодишњег пројекта, чија вредност износи 380 хиљада евра, јесте едуковање младих у области информационо – комуникационих технологија и креативне економије, са посебним освртом на гејминг индустрију где у региону предњачи Град Нови Сад. Активности у оквиру пројекта посвећене су потенцијалу раста и развоја ИКТ индустрије, са циљем да се развије нови образовни програм намењен стручном кадру и предузетницима, усмерен на јачање конкурентности и индивидуалних компетенција. 

Реализација пројекта је уследила након свеобухватне анализе тржишта ком евидентно недостаје радна снага квалификована у оквиру специфичних области. Партнери су усаглашени да је ово регионални проблем, те да се привлачење стручњака и отварање ка захтевном светском тржишту може постићи синергијом свих партнера окупљених око пројеката од заједничког интереса.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам, у оквиру својих развојних програма, поставио је јачање и повезивање ИТ сектора као један од својих приоритета, и то уз стручну институционалну подршку свих укључених страна, са циљем постизања заједничких резултата.

Потписивање Споразума  одржано је уочи 13. Међународне конференције о предузетништву на Економском факултету у Осијеку под називом „Човек – најважнији ресурс данашњице“, а која се бавила актуелном темом људских потенцијала у  времену убрзаног развоја високих технологија. Конференција је у многоме била посвећена јачању мотивације запослених, те алатима за привлачење кадрова у различитим сферама пословања. Поред тога, говорило се о ограничењима квота за запошљавање, умрежавању и размени искустава предузетника, ресорних институција, јединица локалне самоуправе и научних институција, а у циљу развоја конкурентности у земљама региона.

November 2017
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2020 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates