Заменик Почуч у посети Зрењанину: ,,Стаклене искре“ пример добре праксе у области уметничких и старих заната Војводине

Зрењанин, 21. септембар 2019. - Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, боравио је у радној посети уметничкој радионици ,,Стаклене искре“ у Зрењанину. Власница предузећа Јања Пађен је свакако изузетан пример предузетнице која на оригиналан начин спаја уметност, традицију и модеран дизајн креирајући накит, сувенире и украсе од стакла,бакра и месинга.

Заменик Почуч је истакао да Покрајински секретаријат за привреду и туризам путем субвенција пружа значајну подршку старим и уматничким занатима са посебним акцентом на предузетнице и њихов рад.

,,Покрајински секретаријат за привреду и туризам сваке године опредељује средства за подршку старим уметничким занатима. Ове године смо пуТем јавног конкурса помогли 34 предузетника у АП Војводини у овој области, а средства су била намењена за набавку репроматеријала, машина и опреме. У наредном периоду испланирали смо низ заједничких састанака током којих бисмо у ходу решавали одређене проблеме и заједнички афирмисали старе и уметничке занате. Проблема увек има, али битно је да постоји намера да се они превазиђу“, рекао је заменик Почуч.

Током посете разматрани су начини повезивања предузетника који раде у области уметничких и старих заната са јавним сектором, превасходно Покрајинском владом и ресорним секретаријатом, са циљем решавања и превазилажења препрека и проблема који се јављају у оквиру пословних процеса, те пласирања производа на одговарајућа тржишта. Једна од таквих активности је и разматрање могућности отварања продајног објекта на територији Зрењанина, у оквиру кога би занатлије, предузетници могли да изложе и продају своје производе, при чему би се приступило решавању проблема пласирања производа ових предузетника.

September 2018
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates