Заменик мр Павле Почуч у радној посети Зрењанину: Зрењанин импресиван у погледу социјално одговорног пословања и унапређења социјалног предузетништва

Нови Сад, 1. фебруар 2019. - Заменик покрајинског секретара, мр Павле Почуч, боравио је у радној посети Зрењанину и том приликом обишао организације у које карактерише друштвено одговорно пословање које имају карактер социјалних предузећа. Представници Удружења Зона позитивних промена, Пословног инкубатора БИЗ и Регионалног центра Банат, представили су своје програмске активности и упознали заменика Почуча са актуелним стањем, проблемима и даљим активностима на пољу унапређења социјалног предузетниства.

,,Овде сам да дам подршку и одам признање на успешним активностима којима сте помогли теже запошљивим и рањивим категоријама и испунили своју друштвено одговорну мисију која карактерисе социјална предузећа. Брига, помоћ и запошљавање самохраних родитеља, избеглих и прогнаних, особа са инвалидитетом, ратних ветерана и младих је право и обавеза свих нас, а на том пољу почињемо да остварујемо све боље резултате применом модела социјалне економије којим се смањује сиромаштво и запошљавају рањиве категорије", истакао је мр Почуч.

Покрајинска влада и ресорни Секретаријат ће и у овој години настојати да пружи значајну подршку социјалним предузетницима широм АП Војводине, а Зрењанин је свакако један од најбољих примера друштвено одговорног пословања и примера добре праксе у функционисању социјалних предузећа.

Заменик Почуч је додао да ће се кроз активне мере политике запошљавања, финансијске подршке јавним радовима, помоћ инкубаторима, регионалним центрима и агенцијама у Војводини, те путем субвенција за набавку машина, опреме и репроматеријала, засигурно утицати на значајно повећање броја запослених који спадају у теже запошљиве категорије становништва и тиме мотивисати и остала удружења и привредни субјекти да у свом пословању примене модел социјалног предузетништва.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates