Иван Ђоковић на пословном форуму предузетника ,,Мој бизнис у глобалном селу“

 

Нови Сад, 13. децембар 2018. - Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, обратио се учесницима бизнис форума предузетника под називом „Мој бизнис у глобалном селу“, који организује Трг предузетништа и Војвођански пројектни центар.

Потпредседник Ђоковић је овом приликом нагласио да ће Покрајински секретаријат за привреду и туризам ове, али и наредне године, додељивати субвенције за креативну економију, женско, иновативно и социјално предузетништво.

,,Мали произвођачи, не само традиционалних производа, већ и сви они који улазе у нови пословни модел и ризик, морају бити подржани од стране покрајине и републике. Данас смо се окупили да их саслушамо и спознамо на који начин можемо да помогнемо како би се њихова производња иновирала, да се додатно едукују, уз менторинг, мониторинг од стране релевантних образовних институција, али и оних које својом привредном праксом могу да употпуне њихово пословање. Својим мерама морамо обезбедити бесповратна средства за покретање сопствене пословне идеје, али и надзор како би ишли у корак са светским трендовима“, рекао је Ђоковић.

Ђоковић наводи и да је Војводина регија која јесте носећи привредни и пољопривредни фактор, те да мора да базира и туризам, здравство, културу и све друге привредне гране и њихову комерцијализацију на пољопривредним произвођачима и малом уметничком производном занатству. Он додаје да Секретаријат за привреду и туризам даје додатне субвенције за сертификацију и стандардизацију производа и укупног процеса производње и корпоративних принципа фирми које би се могле класификовати као предузећа са светским реномеом.

,,Простор и шанса за даљи развој привреде јесу да се нова радна места, подизање укупног нивоа индустријске и друге производње, остваре управо у сегменту најбројнијих привредних субјеката, а то су микро и мала предузећа и предузетници“, рекао је Ђоковић.

Организаторка Марија Радојичић истиче да је циљ Форума да предузетнице и предузетници који теже да њихово пословање прерасте у већи пословни подухват, присуством и активним учешћем на конференцији усвоје поједине алате како да дефинишу, развију и реализују своју пословну идеју, зарад испуњења својих пословних циљева.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates