Иван Ђоковић у стилу Лазара Дунђерског: Има ли довољно ,,хладног шампањца“ за посетиоце?

 

Нови Сад, 19. октобар 2018. – Трећи по реду ,,Новосадски Октоберфест“, дводневна манифестација која сваке године окупља више од 15.000 посетилаца у Новом Саду, као и произвођаче најпознатијих пивара и на десетине произвођача занатстких пива, отворена је у аули Мастер центра Новосадског сајма. На самом отварању, обраћајући се гостима, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, истакао je да ова манифестација има покрајински значај, те да заслужује подршку Покрајинске владе и ресорног секретаријата.

,,Утисци са прошлогодишњег Октоберфеста у Новом Саду, потврђују због чега је ова манфестација подржана, поставши догађа не само од градског, већ и од покрајинског значаја. Култура пива, хмеља и пиварске индустрије једнако стара и једнако утемељена у друштву Војводине, као и у Немачкој“, рекао је Ђоковић.

Пошалицом, Ђоковић је изразио наду да је за посетиоце обезбеђена довољна количина ,,хладног шампањца“, алидирајући на ситуацију у којој се нашао и сам чувени индустријалац и политичар, Лазар Дунђерски, када је једном приликом боравио у Пешти и био једини који је поручио пиво, док су богати пештански трговци у чијем је друштву био пили охлађен шампањац и покушали са њим да се нашале.

На свечаном отварању су учествовали су и градоначелник Града Новог Сада, Милош Вучевић, директор Новосадског сајма, Слободан Цветковић, председник ,,Color Press Group“, Роберт Чобан, директор Немачко-српске привредне коморе, Мартин Кнап, као и Доротеа Гизелман, представница Амбасаде Немачке у Републици Србији.

Отварање манифестације крунисано је симболичним отварањем пивског бурета.

Манифестација, која окупља љубитеље пива, кобасица, переца и добре забаве у духу баварске традиције први пут је одржана у Немачкој давне 1810. године, а данас се организује широм света. Прошлогодишњи ,,Новосадски Октоберфест", окупио је више од  15.000 посетилаца, што га, по броју посетилаца и по квалитету, сврстава у првих десет сродних манифестација у свету.

March 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates