Ђоковић: Војводина као ,,Мала Европа“ једна од водећих туристичких регија на нивоу Европске уније

 

Нови Сад, 4. октобар 2018. – Уочи свечаног отварања 51. Међународног сајма туризма на Новосадском сајму,  потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, срео са представницима Удружења ,,Ја волим Француску“, као и са еминентним новинским и медијским агенцијама из Француске, делегацијом новинара који се баве областима туризма, музике и културе, који бораве у тродневној посети АП Војводини. Учесници су били фокусирани на промоцију туризма покрајине у националним и другим истакнутим француским медијима, са циљем повећања обима посете француских туриста Војводини. 

Истичући да је ово друга година за редом како француски туристички новинари долазе у Војводину, Ђоковић додаје да управо овај чин потврђује и оно што званични статитички подаци показују, односно да број долазака и остварених ноћења француских туриста у Србији расте у последњих неколико година, те да они радо посећују споменике културе, верске објекте, потом бање, упознају се са гастрономијом, превасходно аутохтоним сортама вина, као и понудом градова у виду city break аранжмана.

,,Ове чињенице указују да смо на правом путу што се тиче политике Покрајинске владе у домену туризма. Туризам је, по први пут, подигнут на стратешки ниво и један је од три стуба ослонца у развоју наше покрајине и локалних самоуправа. Богатство различитости које произилази из мултикултуралности, мултиетничности и мултинонфесионалности, а што Војводину чини ,,малом Европом“, јесу велика атракција која привлачи медије, који на веродостојан начин преносе европском аудиторијуму са чим располажемо“, рекао је Ђоковић.

Ђоковић додаје да је резултат стратешких опредељења и активности које спроводе Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за привреду и туризам чињеница да је Војводина једна од водећих туристичких регија на нивоу Европске уније.

Удружење „Ја волим Француску“, које је и ове године окупило заинтересоване француске представнике седме силе, јесте представник цивилног сектора, основано у циљу јачања интеркултуралног дијалога између Србије и Француске, те представљања наше туристичке понуде француској јавности.  Покрајински секретаријат за привреду и туризам је препознао значај рада овог удружења, пруживши подршку њиховом даљем залагању.

Делегацију је примио и помоћник покрајинског секретара за област туризма, Сергеј Тамаш.

March 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates