Састанак Ивана Ђоковићa са представницима синдиката из Војводине и западне Шведске

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, у присуству председника Савеза самосталних синдиката Војводине Горана Милића и генералног секретара Скупштине АП Војводине Николе Бањца, примио је данас представнике синдикалне организације Округа Вестра Јеталанд (Västra Götalands län), из западног дела Шведске. Потпредседник је са члановима делегације синдиката, који су уједно и представници Шведске социјалдемократске партије, разменио искуства из области привреде, банкарског сектора, здравствене и социјалне заштите, синдикалних организација, туризма и инвестиционих потенцијала.

Иван Ђоковић је истакао да су овакви сусрети од великог значаја за креирање стратешких праваца деловања и конкретних подстицајних мера намењених привреди, али и програмских активности Секретаријата што јесте полазна тачка и тачка ослонца у стварању плодног тла за реализацију нових пројеката.

,,Представници синдикалне организације западношведског Округа су, приликом боравка у Србији и АП Војводини, свакако упознали културно-историјска знамења, искусили гостопримство и чари потенцијала туристичких ресурса које нудимо. Разменили смо искуства у погледу функционисања правног, здравственог система, система социјалне заштите, синдикалног удруживања и заштите права радника, међународне сарадње и међурегионалне сарадње, а упознали смо се и са њиховим становиштем по питању искуственог доживљаја наше земље", рекао је Ђоковић.

Члан Регионалног парламента и вођа шведске делегације, Кристер Андерсон је истакао да је сарадња међу регионима кључ за одрживи развој кроз ефикасну искуствену размену примера добре праксе, а посебно у сфери социјалне заштите и заштите права радника, који су носиоци друштвеног напретка. Плодоносна сарадња условљава стварање чвршћих веза међу учесницима и партнерима, које се одражавају и на унапређење пословања и пословне етике.

October 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates