Општина Тител овогодишњи домаћин III Конференције винских витезова

Помоћник покрајинског секретара за привреду и туризам, Сергеј Тамаш, посетио је Општину Тител, где се ове године одржава III Конференција винских витезова Србије. Поред винских витезова, произвођача и љубитеља ,,напитка богова“, на конференцији су узели учешће директорка Туристичке организације Војводине и домаћин, председник Општине Тител, мр Драган Божић. Организатор овогодишњег самита витезова вина је Вински витешки ред ,,Дионис“ из Титела.

По окупљању у етно кући Богојевић у Тителу, учесници Конференције запутили су се ка општинском здању, и за мештане припредили несвакидашњи призор у виду дефилеа у витешким одорама и са винским витешким обележјима.

Помоћник за ресор туризма, Сергеј Тамаш, истакао је да је дугорочан план Секретаријата за привреду и туризам управо развој и унапређење туризма, те појединих његових аспеката, попут гастрономског и винског туризма у Војводини.

,,Секретаријат ће се у даљем раду залагати за афирмативни подстицај туризма као привредне гране, уз умрежавање сектора за туризам при Секретаријату са туристичким организацијама у оквиру локалних самоуправа, са циљем заједничког спровођења програма и решавања проблема. Потребно је афирмисати оне области у оквиру туризма које нису у довољној мери препознате и афирмисане, услед недостатка средстава или, пак, логистичке подршке“, рекао је Тамаш.

Директорка ТОВ-а, Наташа Павловић сматра да су вински витезови веома значајан  бренд у Војводини који је потребно надаље афирмисати и промовисати. ,,Данашњем скупу присуствују значајани витезови винског реда из Европе и Србије. Овакве конференције су веома значајне са аспекта сагледавања шта заправо јесте бренд Војводине када је у питању вински туризам. Поред промовисања винског туризма уопште и произвођача вина са територије Покрајине, ТОВ промовише винске и манифестације. План Секретаријата и ТОВ-а у погледу винског туризма је организација јединствене балканске смотре винара која би на јединствен начин приказала све потенцијале којима располажемо у винском туризму“, рекла је Павловић и додала да вински туризам не подразумева само винарије и дегустационе просторе у винаријама, већ је много комплекснији контекст.  

На скупу су присутни упознати са појединостима пројекта посвећеног винским путевима у Србији, а сама Конференција је ове године усредсређена на аспект туризма, као дела ширег концепта винске културе. Поред тога, потврђена је чињеница да су винари и витезови винског реда заступљенији и видљиви у туристичкој понуди Србије и Покрајине, са евидентим учинком у унапређењу развоја туристичке привреде.

Учесницима Конференције представљена су туристичка, природна и културна богатства Титела и околине, у виду крстарења бродом по Тиси, обиласка Резервата природе Тителски брег, посете видиковцу и витешке винске вечери.

April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates