Васин на II Међународном конгресу студената туризма и хотелијерства ,,#МЕКСТ2015“: Туризам не трпи границе

 

Скупштина АП Војводине била је јуче место на ком су се окупили студенти туризмологије и хотелијерства из чак 11 земаља света. II Међународни конгрес студената туризма и хотелијерства ,,#МЕКСТ2015“ ове године окупља преко 600 студената који ће својим присуством и учешћем три наредна дана, као и разговорима са доносиоцима одлука и заинтересованим странама, настојати да позитивно утичу на даљи развој ове значајне привредне гране. Покровитељ Конгреса је Покрајинска влада, те се потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин на самом отварању обратио присутнима. Конгресу су присуствовали и дали свој допринос бројни домаћи и страни стручњаци из области туризма, угоститељства и хотелијерства.

II Међународни конгрес студената туризма и хотелијерства ,,#МЕКСТ2015“ биће одржан у Новом Саду, у периоду од 27. до 29. новембра, у организацији удружења ,,Фортунс”, а у сарадњи са Међународном асоцијацијом студената туризма и хотелијерства (IASTH) и Природно – математичким факултетом УНС. Овај догађај је прошле године окупио преко 400 студената, док се ове године се очекује посета више од 600 студената из 11 земаља југоисточне Европе, али и света.

Сама чињеница да се овакав конгрес, међународног карактера, организује управо у Новом Саду, много говори о томе колико су културолошке, образовне и уметничке манифестације важне за сам Град, његов утицај и значај.
,,Покрајинска влада по други пут подржава окупљање студената туризма из земаља како регије, тако и Европе, и света, те нам је веома драго што је циљ манифестације окупљање и зближавање младих људи. Конгрес доприноси да се кроз размену искустава студенти суоче и са недостацима у програмима. Област туризма не трпи границе. Туризам је мултидисциплинарна област која захтева непрекидне сусрете, да људи не праве разлику на основу граница између држава, напротив. Туристичка понуда увек мора да садржи све неопходне елементе како би била потпуна“, истакао је Васин, додавши да ће искуство са овог конгреса сасвим извесно побољшати и унапредити изванредан резултат који АП Војводина у области туризма оставрује већ неколико година за редом, са растућим трендом.

Учесници ће поред предавања имати прилику да упознају културно историјске знаменитости Града Новог Сада. Теме овогодишњег МЕКСТ-а су омладински туризам, културни туризам, ЕУ пројекти и информационо-комуникационе технологије у туризму.


April 2021
пон уто сре чет пет суб нед
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Copyright © 2021 Покрајински секретаријат за привреду и туризам. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates